Nu startar skötarsystemet upp igen

Passa på och få kvalitetstid med din favorithäst! Efter ett par år med covid-19 och kvarka och alla följder kan vi nu äntligen starta upp skötarsystemet igen.

Som skötare har du ansvar och möjlighet att ta hand om just din favorithäst lite extra.

Du skriver upp dig på en borstlista i förväg de dagar du kommer sköta din häst. Ungefär 1,5 timme innan lektionsstart startar din skötartid och då ska du visitera, borsta och ge din sköthäst extra kärlek.

Innan man blir skötare har vi en skötarkurs där vi går igenom säker hästhantering, hur man visiterar, borstning och annan skötsel man kan göra som skötare samt givetvis hur det funkar att vara skötare.

Som skötare förväntas du sköta minst en gång i veckan. Skötarkurserna kommer hållas tisdag 12 september 18.30-20.00 och lördag 16 september 10.00-11.30.

Det är obligatoriskt att närvara vid ett av kurstillfällena om du vill bli skötare. Under skötarkursen kommer vi även kontrollera att du kan borsta en häst på ett bra sätt, det vill säga på ett säkert sätt och att den blir ren.

För att bli skötare måste du vara medlem i klubben, men du behöver inte rida. Alla åldrar är välkomna (även vuxna alltså!) men är du under 10 år måste du ha med dig en förälder när du sköter.

Måndag 4 september kl. 18.00 öppnar intresseanmälan för att bli skötare.

Först till kvarn kommer tillämpas som regel, men vi reserverar oss för att vi i samråd med ridlärare kan be er välja annan häst om ert första val inte bedöms som lämpligt. Varje häst kan ha max 2 skötare.

PonnyHäst
BessJoppe
CookieHazel
IlseWekta
KickBella *
LadyBrylle
LottePoker
Lukas *Fanté
PippiJack
RobbanMartin
SilverLily
Smiley
Yster

* De markerade hästarna är lite känsligare och kräver en extra lugn och rutinerad hästmänniska som skötare.

Vad roligt att du vill bli skötare. Anmälan är stängd för denna gång men vi återkommer senare i vinter med en ny möjlighet att anmäla intresse.
Håll utkik på hemsidan! 🐴