Nätmobbning!

Några medlemmar i föreningen har under slutet av förra veckan utsatts för anonyma kränkningar i sociala medier.

Vi ser allvarligt på det inträffade, speciellt eftersom de anonyma kränkningarna kommer från en person som antyder att på något sätt ha/har haft anknytning till vår förening, men också för att det står i direkt motsats till ridsportens värdegrund och utvalda ledstjärnor

  • Jag visar respekt för alla människor.
  • Jag bekräftar och berömmer andra.
  • Jag är en god förebild för ridsporten.

US tillsammans med personal har i helgen pratat med berörda och deras resp. föräldrar och även uppmanat att polisanmäla kränkningarna.

Prata gärna lite extra med era barn och checka läget så att inte fler har blivit utsatta, nu eller tidigare. Om behov finns kan ni ta kontakt med någon vuxen i US alt. styrelsen.

Barn är barn och förstår tyvärr inte alltid konsekvenserna av sitt handlande och därför är det viktigt att alla vi som är föräldrar även pratar med våra barn om hur man uppför sig på nätet. Var nyfiken och ställ frågor. Nätet skall vara en trygg plats för alla.

Vem avgör om det är nätmobbning?

Precis som utanför nätet är det alltid den som blir utsatt som avgör om det är mobbning eller inte. Det är mobbning om den som blir utsatt känner sig ledsen, sårad och mindre värd.

https://friends.se/kunskapsbanken/barn-och-unga/natmobbning/
https://friends.se/kunskapsbanken/fakta/vad-ar-natmobbning/
https://friends.se/kunskapsbanken/barn-och-unga/vad-kan-jag-gora-om-jag-blir-utsatt-pa-natet/

// Styrelsen m. personal