Hej Burfare!

Under sommaren ägnade Stig en hel arbetsdag, 8 timmar, på att städa och göra fint i vårt klubbrum inför terminsstarten. Detta gjordes när hästarna var iväg på betet, personalen hade semester och du kanske var på stranden.

Och Stig gjorde det helt ideellt för din skull. För att skapa en trivsam miljö för dig att koppla av i, kanske snacka lite med kompisar och avnjuta den medhavda maten före eller efter din lektion.

En storstädning som tyvärr bara efter några dagar med igångsättningsläger var helt bortkastad och gjorde Stig fruktansvärt besviken och ledsen. Han möttes av smutsiga golv, stolar som stod i oordning och överfyllda papperskorgar med matrester och tomförpackningar.

En överfull papperskorg med matrester ser inte bara tråkigt ut, det luktar illa efter någon dag, men det värsta är att det lockar till sig skadedjur som råttor som vi absolut inte vill ha i vårt klubbrum. Det må vara slitet på sina ställen, men desto större anledning att vi skall vårda det vi har, inte sant?

Så nästa gång du och dina kompisar kommer in i klubbrummet för att sitta ner en stund, kanske äta lite, var då snäll och ta rätt på ditt skräp efteråt. Ställ tillbaka stolen du suttit på. Är dina skor smutsiga och leriga så stampa av det utomhus innan du går in. Då ökar du trivseln även för de medlemmar som kommer efter dig.

Blir det matrester över eller tomkartonger så släng det direkt i den gröna containern på väg mot parkeringen. Ta gärna ett tag med sopborsten och hjälp till att tömma papperskorgarna. Är du osäker på hur du kan hjälpa till så fråga Stig eller någon annan kioskpersonal. Och gör du det tillsammans med en kompis blir det roligare och går fortare.

Om du gör ovanstående, då har du inte bara ökat trivseln för dig själv och dina kompisar, det kanske tom blir så att Stig vill storstäda klubbrummet även nästa sommar för då har Du visat att du också uppskattar när det är fint.

TACK!