Vill du bli skötare?

Inför vårterminen öppnar vi nu upp för ännu fler skötare.

Lördag 13/1 hålls en skötarkurs för alla er som vill bli skötare. Kursen är ett krav för att sköta våra hästar.

Under kursen får du lära dig både om hur det funkar samt praktisk hästskötsel som du kommer behöva, exempelvis visitering, ta av/på täcke och givetvis borstning/skötsel.

Kursen är gratis och du anmäler dig till den genom att maila till . Uppge ditt för- och efternamn samt vilken häst eller ponny du vill bli skötare på. Vilka hästar som är lediga ser du i tabellen här.

Det finns ingen nedre eller övre åldersgräns, men om du är under 10 år måste du ha med dig en vuxen när du sköter.

Fredagen den 19/1 hålls det sedan skötarmöte och smörjkurs.

Skötarmöte och smörjkurs är inte obligatorisk för nya skötare, men ett bra tillfälle att träffa de andra skötarna, lära dig smörja och ställa frågor till oss i skötarkommittén.

Så funkar det att vara skötare

Som skötare förväntas du vara i stallet innan lektionerna börjar och ta hand om din sköthäst åtminstone en gång i veckan (gärna fler!). Att sköta innebär att du borstar den noggrant, kratsar hovar och ser till så den mår bra.

Inne i sadelkammaren finns en skötarpärm med borstlistor som du skriver upp dig på innan (senast kvällen innan). Som en slags bokning på förhand så att personalen vet om de ska sköta hästen eller inte. 

Är ni två skötare på samma häst får ni komma överens om vilka dagar ni ska sköta.

Sköttiden är normalt sett en timme, du behöver inte nyttja hela tiden, men som skötare förväntas du ge din sköthäst ordentlig skötsel och kvalitetstid. Tiderna som gäller hittar du här

Utöver att ta hand om din häst en gång i veckan ska du som är skötare även putsa utrustning en gång i månaden.

De som sköter mest under terminen belönas sedan för sitt arbete med en aktivitet enbart för dem. Det kan vara en clinic, ett studiebesök eller skötarridning.

Mer info om regler och allmänt hur det funkar får ni givetvis under kursen!

Hoppas vi ses!

/Skötarkommittén