
Torsdagen den 1 maj startar Bajskampen 2025, tävlingen som går ut på att medlemmar hjälps åt att mocka hage. Man kan delta individuellt eller i lag (max 3 pers) och fint pris utlovas till vinnaren. Vid tillräckligt många deltagare lottas det även ut ett pris bland alla som har deltagit – det lönar sig alltså att vara med även om man inte har möjlighet att satsa på vinst! Tävlingen pågår fram till 31 maj.
Vad går tävlingen ut på?
- Att mocka hage och göra dem fria från bajs!
Vem får vara med?
- Alla medlemmar, oavsett ålder, får vara med!
Hur anmäler man sig?
- Det är bara att sätta igång och mocka. När ni fyllt er första rullebör mailar ni ett foto på bören till , eller skickar fotona i DM till @burf.us på instagram- då är ni med i tävlingen!
Hur får man poäng?
- Efter varje bör ni mockat mailar ni foto på bören med bajset ni mockat till . I varje mail ska namn på den tävlande eller lagnamnet finnas med
- De största rullebörarna ger 10-poäng
- Mellanstora ger 5p
- den minsta ger 2p
Var får man mocka?
- I alla ridskolans hagar, alltså de som finns till höger om ridbanan, stallet och ridhuset (sett från parkeringen). Även Parken. Se de blåmarkerade områdena på kartan, klicka på bilden för större bild.

Var eller när får man inte mocka?
- Bajs från boxar och ridbana/ridhus räknas inte.
- Man får inte gå in i privathagar (rödmarkerade på karta)
- Vi rekommenderar inte att mocka i hagar samtidigt som där är hästar, av säkerhetsskäl. Är du rutinerad och håller stort avstånd till hästarna kan det vara ok ändå, men fråga någon i personalen, US eller erfaren vuxen först om det är lämpligt. Oftast finns det en tom hage man kan gå in i.
Vad gör jag efter jag har mockat?
- Förutom att skicka fotobevis så att du får poäng, ska rullebören tömmas på gödselstacken så långt in som möjligt. Därefter ställer du tillbaka din bör i skjulet (se markerat med stjärna på kartan) snyggt och prydligt, och din grep i förrådet i stallet.
Varför är det viktigt att mocka hage?
Genom att mocka hage…
- … minskar risken för parasiter där hästen betar
- … minskar behovet av avmaskning och därmed parasiternas resistens
- … minskar risken för fosforläckage i naturen
- …minskar risken för att viktiga insekter skadas