Panta med Pantamera Express

Föreningspanta i Pantamera Express

Nu kan vi som idrottsförening enkelt panta i Pantameras storpantarautomater Pantamera Express. Pantpengarna får vi insatt på vårt föreningskonto inom någon vecka. Som Pantamera Expresskund slipper vi dessutom beställa kärl eller etiketter och vi kan samla pant i vilka säckar vi vill. Vi behöver inte heller sortera burk och PET-flaskor för sig.

I storpantarautomaten Pantamera Express pantar man mycket, snabbt och enkelt genom att hälla i hela säcken. Föreningen får ersättning för alla pantburkar och pantflaskor. Idrottsföreningen kan även få viss ersättning för importburkar. OBS! Automaten kan inte ta emot skadade burkar.

Hur går det till?

  • Ta med panten till en Pantamera Express. (Närmast oss är någon utav återvinningscentralerna Gastelyckan i Lund eller Norra Hamnen resp. Bunkeflo i Malmö)
  • Töm hela säcken i automaten, som både sorterar och räknar panten.
  • När panten är räknad, välj ”Skänk till förening” som utbetalningsmetod.
  • Välj “Burlövs Ryttarförening” på skärmen och fullfölj donationen genom att trycka på ”Bekräfta”.
  • Inom en vecka sätts pantpengarna in på vårt föreningskonto. Om pantbeloppet är under 10 kronor sparas det på föreningens kundkort till dess att det uppgår till den summan.
Läs mer här om hur det funkar

Du kan även lämna in dina tomma aluminiumburkar och PET-flaskor.

I motsats till Pantamera Express så kan föreningen ta emot alla burkar, även skadade och utländska utan pant, samt alla PET-flaskor. Dock får nin gärna sortera burkar för sig och PET-flaskor för sig innan ni lämnar in dessa i kiosken. Vi lämnar sedan in panten till Pantamera på utvalda inlämningsställe.

Om ni har en större mängd (minst en fylld stor sopsäck) så kan vi försöka ordna så att detta hämtas. Skicka då ett mail till administrator [at] burf.nu med era kontaktuppgifter och var vi kan hämta.

Sprid gärna till vänner och bekanta att de också får skänka till oss!