Smiley

Fullständigt namn: Starlet Star Boy
Född: 2001
Härstamning: Okänd
Ras: Irländsk ponny
Kön: Valack
Färg: Skimmel
Mankhöjd: 138 cm = kategori C

Kom till BuRF 14 april 2014.

Liten häst med stort namn. Passet kom inte med när vi köpte honom så i väntan på att vi skulle få reda på hans riktiga namn kallades han Smiley.

Smiley är vid det här laget en av våra mest rutinerade ridskoleponnys. Detta märks genom att han är expert på att mygla sig igenom en hel lektion om inte ryttaren sätter lite fart i honom från start. Får man väl fram honom ordentligt är han en trevlig häst att rida på som passar bra för både rutinerade och yngre ryttare. Smiley verkar ha inbyggda kameror i hovarna för när det släpas fram bommar har han, oavsett avstånd, alltid full koll på var han ska sätta fötterna. I boxen är han mycket snäll och trygg att pyssla med.

Smiley är lite lättskrämd ibland och prasslande jackor och föräldrar som ska komma fram till honom eller filma över sargkanten kan han tycka är jätteläskigt. Ibland störs han däremot inte alls, men det kan vara bra att klä av sig jackan innan man ska sitta upp och att både ryttare och föräldrar är lugna i sina rörelser, framför allt vid uppsittning. Är bara dessa läskigheter ur vägen är han som sagt en mycket rutinerad och omtyckt kompis på ridskolan – av såväl nybörjare som rutinerade.