Häng med på Ridborgarjakten

Nu påbörjar vi snart märkestagningen i Ridborgarjakten 2024, där etapp 1 genomförs under mars och april.

Ridborgarjakten, som genomförs för 46:e året, är en tävling där Sveriges ridföreningar tävlar mot varandra och i vinstpotten finns där fantastiska vinster.

Så kom igen nu alla ryttare, ung som gammal, och visa att Burf har många stolta Ridborgare. Kanske vi med din hjälp lyckas knipa något av de fina priserna nedan.

Vinster Etapp 1

  • Hinderpaket – Koppelräck med vågigt plank.
  • Markarbetespaket – Cavaletti, små block.
  • Fälttävlanspaket – Hinder SkiJump 70 cm

Hur går Ridborgarjakten till?

Du behöver inte göra något extra, din ridlärare kommer berätta för dig den dagen ni har märkestagning på schemat och lotsa dig genom processen. Hur mycket du ska klara av är helt beroende på din ridnivå, men alla kan ta märke!

Vad händer sen?

Efter genomfört och godkänt program beställer du ditt märke här på hemsidan. Länk till formuläret mailas ut dagen efter till de grupper som genomfört märkestagning. Ridborgarmärket kostar 50 kr och betalas i förskott. Förutom att märket är ett kul minne så hjälper du även föreningen genom att köpa det.

När samtliga ryttare har genomfört sin lektion med märkestagning, prel v14, så återkommer vi med information på hemsidan och via mail när ditt märke finns att hämta i kiosken.

Vi kikar också på möjligheten att genomföra prova-på ridning senare i vår för syskon, föräldrar eller andra ej ridande medlemmar där möjligheten finns att genomföra ett program för Ridborgarmärket. Mer information kommer på hemsidan när detta är aktuellt.

Inget krav på märkestagning

Det finns inget krav på att du måste köpa märket. Det går alldeles utmärkt att rida ett program utan att köpa märket, men vi får endast redovisa de godkända ryttarna som köpt Ridborgarmärket till Ridsportförbundet för att få vara med och tävla om något av priserna.