Hoppa till sidans innehåll

Olle


Olle

Fullständigt namn: Oldlands Dutch Design
Född: 
2013
Härstamning: e: Dutch Design   ue: Turtle Island
Kön: Valack
Färg: -
Mankhöjd: 165 cm

Oldlands Dutch Design aka Olle kom till BuRF i augusti 2019. Har var en mycket efterlängtad häst och många såg fram emot att få lära känna den bruna nya killen med lockig pannlugg. Dessvärre, ganska snabbt efter att han anlände till ridskolan visade det sig att han hade ett virus i kroppen och Olle fick då isoleras fram tills att han var frisk.

När han äntligen hade bekämpat viruset började han att sättas igång. Under igångsättningen upptäcktes det dock att han nu istället var halt. Efter många vändor fram och tillbaka till veterinären, med olika behandlingar och slutligen en operation på ett bakknä, så var vi alla hoppfulla att han skulle bli helt återställd. Med en långsam igångsättning för att rehaba knäet ordentligt började man se lite ljus i den mörka tunneln. Efter återbesök hos veterinären kunde man nu se att Olles knä, till vår lycka, hade blivit mycket bättre. Men vi hade fortfarande en bit kvar på vägen mot en helt återställd Olle och med kvarstående osäkerhet om han ens skulle klara av att gå som ridskolehäst.

Olle fick efter återbesöket nu gå ut i stor hage med kompisar och Olle var världens lyckligaste häst. Det konstaterades att Olle inte skulle gå att ha i verksamheten, det skulle hans knä inte hålla för. Det beslutades att vi skulle hitta ett hem till Olle där han kunde få lov att leva ett gott liv och göra det som benen klarade av.

Jag var en av de som hjälpte till att sätta i gång och rehaba Olle. Han var en fantastiskt rolig häst med mycket humor och bus för sig. På samma sätt som han gav mig många gråa hår och huvudbry över vad jag skulle göra med honom så letade han sig djupt in i mitt hjärta. Varje gång han hittade på något bus räckte det nästan bara med att han tittade på mig med öronen framåt så smälte jag igen. Han var en väldigt glad häst med konstant humör på topp! Olles absoluta favoritsak att göra var att hålla något i munnen. Det kunde var allt från ett spö i ridhuset, en borste i stallet eller bara att hålla fast i min jackärm när vi gick tillsammans. Han var en mycket smart häst. När jag väl funderat ut hur jag skulle göra för att undgå hans bus, så hittade han ett nytt sätt att skoja till det med mig vilket kunde vara både frustrerande men även många gånger kul. Han var en häst med mycket energi i kroppen och blev bara lyckligare och lyckligare för varje vecka som han fick lov att göra mer enligt igångsättningsschemat.

Hastigt i helgen (v.2 2021) blev Olle jättehalt på ett framben och fick nu stå inne på box då han knappt kunde gå. Olles mage klarade inte av att bara stå stilla, vilket ledde till att han fick kolikkänningar. Gnistan och buset som alltid funnits i Olles ögon var inte längre kvar. Han ville inte längre hålla mig i jackärmen, leka med krubban i boxen. Olle visade väldigt tydligt att han hade ont och kanske till och med mer ont än vad han har haft under hela sin tidigare sjukdomshistoria. I samråd med jourhavande veterinär samt Olles ordinarie veterinär, som har varit med under alla hans besök under sin BuRF-tid, togs beslutet att det bästa var att få låta Olle somna in. Den livsgnistan som man alltid sett i Olles ögon var som bortblåst, tillsammans med hans kämparglöd. Att få somna in var det mest rättvisa för honom.

Johanna Berghult

Uppdaterad: 19 SEP 2020 19:33
Ring oss!
0790-58 00 41
Säkrast är att ringa i anslutning till lektion. Vid obesvarat samtal ber vi dig försöka lite senare. Gäller det frånvaro? Klicka på länken här under

AVBOKA LEKTION?

 

 

Stöd BuRF via

Stöd BuRF - PANTAMERA

 

 

Våra sponsorer

CS Dressage - Länk öppnas i nytt fönster

HÖRBY BRUK

Nordsjö

Postadress:
Burlövs RF - Ridsport
Helenelunds Gård
23239 Arlöv

Kontakt:
Tel: 040432608
E-post: administrator@burf.n...

Se all info