Hoppa till sidans innehåll

Julie Toftekaer


 Julie i parken våren 2007Född:
1995-06-03
Härstamning:
e: Fars Dreng u: Bonnie
Ras:
Pinto, importerad från Danmark
Kön:
Sto
Färg:
Brunskäck
Mankhöjd:
119,5 = kategori B

Kom till BuRF hösten 2005.

Julie utsåg sig själv till stallets drottning. Ingen annan häst hade rätt att kräva plats inom hennes sfär. Om någon gjorde det slog hon till, hårt och skoningslöst.

Julie var duktig både i dressyr och i hoppning, men visade det bara när man ställde kraven på rätt sätt. Hon krävde en bestämd ryttare för att överhuvudtaget ta sig framåt. Trots allt detta var det en omtyckt ponny som älskade att bli pysslad med i stallet, bara det inte var för många barn runt henne samtidigt.
Visst var hon charmig vår lilla danska? 

Julie blev helt plöstligt väldigt sjuk och transporterades akut till Helsingborgs djursjukhus. En bakterie, som alla hästar normalt bär på, hade då slagit ut hennes mage. Hon drabbades av svår diarré, blev helt uttorkad och hamnade i chock. Hon fick den bästa tänkbara vården men klarade sig tyvärr inte. Hon vandrade vidare till Trapalandas gröna ängar den 2 maj 2010.
Älskad och saknad!

 

Mathilda Hellberg minns...

Hon kunde vara väldigt envis men hon kunde också vara den bästa hästen. Det var den hästen som jag älskade mest. Hon var vacker, snäll mot mig och allt annat. En gång när jag skulle sadla henne så satte hon sig ner, som en hund, det var helt sjukt. Jag blev väldigt förvånad. Det hände bara ett litet tag innan vi märkte att hon var sjuk. Hon var stallets drottning både enligt henne och enligt mig.
Jag och Julie hade ett väldigt bra liv tillsammans de 4 åren. Jag kommer aldrig glömma den älskade hästen, hon finns alltid i mitt hjärta!

 

Julie i Dalby Hage sommaren 2007

Tillbaka

Uppdaterad: 20 JUL 2016 20:51
Ring oss!
0790-58 00 41
Säkrast är att ringa i anslutning till lektion. Vid obesvarat samtal ber vi dig försöka lite senare. Gäller det frånvaro? Klicka på länken här under

AVBOKA LEKTION?

 

 

Stöd BuRF via

Stöd BuRF - PANTAMERA

 

 

 

 

Våra sponsorer

CS Dressage - Länk öppnas i nytt fönster

HÖRBY BRUK

Nordsjö

Nordic Sugar - Länk öppnas i nytt fönster

Elgruppen i Lomma - Länk öppnas i nytt fönster

Postadress:
Burlövs RF - Ridsport
Helenelunds Gård
23239 Arlöv

Kontakt:
Tel: 040432608
E-post: administrator@burf.n...

Se all info