Hoppa till sidans innehåll

Carisma


Carisma vid parken i augusti 2010Född:
2001-04-02
Härstamning:
e: Calderon ue: Leopold
Ras:
Polskt Halvblod
Kön:
Sto
Färg:
Skimmel
Mankhöjd:
169

Kom till BuRF 3 augusti 2010.

Carisma var en dam, med lika stort hjärta som charm. Hon var importerad från Polen så vad hon gjort, innan hon kom till oss, är lite osäkert.

Carisma var en speciell dam att rida. Hon var framåt, och ivrig att göra sin ryttare till lags, men blev lite nervös om hon inte förstod vad ryttaren ville. Med en mjuk hand och stabila skänklar gjorde hon allt ryttaren bad om. Om hon inte förstod kunde det hända att hon ställde sig i mitten av ridhuset.

I stallet var Carisma väldigt snäll. Hon älskade att bli borstad och kliad i pannan, men tyckte det var kul att reta kortare ryttare genom att höja huvudet när tränset kom fram. La man tyglarna om nacken på henne så sänkte hon snällt huvudet och ville gärna att man kliade henne lite extra i pannan när man rättade till pannluggen.

Tyvärr var denna snälla, vackra häst mest skadad & halt under sin tid på BuRF. Efter otaliga veterinärbesök och behandlingar så fick vi till sist beskedet att hon aldrig skulle bli bra.
Carisma lämnade jordelivet i slutet av januari 2013. Vila i frid du vackra!

 

Olivia Delic minns...
Carisma var en jättesnäll häst som blev glad när man kom in till henne och skulle sköta henne. Varje gång jag gick in till henne så kände jag mig trygg. När man om in i boxen så kom hon alltid fram och skulle hälsa. När jag fick reda på att hon snart skulle bli avlivad, så kände jag att det var bäst att säga snälla saker, och finnas där för henne de sista dagarna. När jag gick ut från boxen kände jag att jag inte kunde lämna henne så där pang, bom. Jag var inne hos henne några minuter till, och sen kände jag att jag hade gjort mitt i hennes liv. När jag sen hörde av Louise att hon hade blivit avlivad, så kände jag bara; nej detta kan inte vara sant. Hon kunde inte bara ha blivit avlivad så snart. När jag hade tagit bort den synen så började jag storgråta. Jag har fortfarande inte kommit över det, men hon vet att det är många som saknar henne och självklart är jag en av dem.

 

Carisma i Dalby Hage 2011

Tillbaka

Uppdaterad: 20 JUL 2016 20:35 Skribent: Isabel Nedavaska, Sussi Malmström
Ring oss!
0790-58 00 41
Säkrast är att ringa i anslutning till lektion. Vid obesvarat samtal ber vi dig försöka lite senare. Gäller det frånvaro? Klicka på länken här under

AVBOKA LEKTION?

 

 

Stöd BuRF via

Stöd BuRF - PANTAMERA

 

 

 

 

Våra sponsorer

CS Dressage - Länk öppnas i nytt fönster

HÖRBY BRUK

Nordsjö

Nordic Sugar - Länk öppnas i nytt fönster

Elgruppen i Lomma - Länk öppnas i nytt fönster

Postadress:
Burlövs RF - Ridsport
Helenelunds Gård
23239 Arlöv

Kontakt:
Tel: 040432608
E-post: This is a mailto link

Se all info