Hoppa till sidans innehåll

Viktigt information till dig som rider på annan ridklubb eller vistas i annat stall.

25 APR 2022 16:20
Med anledning av att Malmö Ridklubb meddelar via sin hemsida att en av deras hästar påvisat falsk kvarka för några dagar sedan så vill vi uppmärksamma er medlemmar på detta.
  • Uppdaterad: 25 APR 2022 16:20

Följande gäller för dig som rider hos oss eller vistas på vår anläggning. Använd inte samma kläder inkl. skor och hjälm om du även besöker andra stall, saknar du dubbel uppsättning måste kläder och skor rengöras noggrant, vilket innebär tvätt i minst 60 grader och/eller virkonbehandling.

Vi är fortsatt i karantän efter vårt eget kvarkautbrott från början av februari som vi inte vill skall spridas. Samtidigt vill vi undvika att få in nya smittor i stallet som gör att våra hästar insjuknar på nytt.

Tänk även på att du som medföljande förälder/vuxen inte heller får använda samma kläder och skor om du förflyttar dig mellan olika stall.

Vad är falsk kvarka?

Falsk kvarka ger kvarkaliknande symptom och behandlas på motsvarande sätt som vanlig kvarka men har ingen anmälningsplikt. Falsk kvarka orsakas av Streptococcus zooepidemicus som vanligen förekommer i hästens luftvägar men som inte nödvändigtvis ger upphov till symptom eller sjukdom. Dock kan tex stress vara en utlösande faktor till att hästen insjuknar.

Smittan överförs via kontaminering, dvs kontakt med smittad utrustning, vattenkärl, kläder osv.

Människor kan inte insjukna men kan via smittade föremål föra smittan vidare.

Tack för er förståelse!

Styrelsen m. personal.

Ring oss!
0790-58 00 41
Säkrast är att ringa i anslutning till lektion. Vid obesvarat samtal ber vi dig försöka lite senare. Gäller det frånvaro? Klicka på länken här under

AVBOKA LEKTION?

 

 

STÖD BuRF VIA

Stöd BuRF - PANTAMERA

 

 

VÅRA SPONSORER

CS Dressage - Länk öppnas i nytt fönster

damstahl_logo.png

JT_Golv_logo.png

HÖRBY BRUK

Malmö djurskyddsförening

Nordsjö

Postadress:
Burlövs RF - Ridsport
Helenelunds Gård
23239 Arlöv

Kontakt:
Tel: 040432608
E-post: administrator@burf.n...

Se all info