Hoppa till sidans innehåll

Till alla våra medlemmar

03 APR 2022 22:31
Tack för allt stöd, uppmuntrande mail och den förståelse ni alla har visat och visar. Året började tyvärr inte som förväntat och vi har fortfarande en lång väg kvar till en normal vardag och verksamhet.
  • Uppdaterad: 03 APR 2022 22:31

Vad har hänt?

En del har hört av sig med frågor och funderingar på hur ni bäst kan hjälpa till. Tyvärr är det svårt om inte omöjligt att dela ut arbetsuppgifter till er alla och en bakomliggande orsak till detta är tyvärr kvarkan.

Kvarka är extremt smittsamt och vi vill därför så långt det är möjligt hålla nere antalet personer som rör sig i stallet och runt på anläggningen bland våra sjuka hästar. Allt för att begränsa risken för ytterligare smittspridning.

Sedan någon vecka tillbaka har vi, i samråd med behandlande veterinär, länsstyrelsen och jordbruksverket, flyttat ut samtliga smittade eller misstänkt smittade storhästar på en provisorisk lösdrift som ett led i att fortast möjligt få stallet fritt från smittan och därmed minska risken att våra ponnies eller privatstallet insjuknar.

Vi ser försiktigt positivt på detta och förhoppningsvis påskyndar detta också tillfrisknandet av våra hästar.

Som ni alla säkert förstår så är den ekonomiska situationen just nu oerhört ansträngd och de kommande veckornas utveckling kan i princip bli helt avgörande för föreningens överlevnad. Vi har fortfarande likviditet för några månader framåt men vi behöver agera nu för att förhindra det otänkbara.

Varför blev det så här?

När vi summerar årets första kvartal så ser vi en dubblerad kostnad för veterinärbesöken. Vi har hitills i år lagt ut över 90 000 kr att jämföra med knappt 45 000 under motsvarande period förra året och vi räknar med ytterligare veterinärkostnader kommande månader. Även stigande foderpriser ser vi som en ökad risk med anledning av omvärldsläget som då ytterligare påverkar föreningens ekonomi negativt. Den buffert som vi under de senaste åren byggt upp sjunker nu i snabb takt. 

Avbrottsförsäkringen är utlöst sedan några veckor tillbaka och dämpar intäktsbortfallet för storhästlektionerna något, men tyvärr täcker denna försäkring endast 40 dagar av verksamheten. Period 3 som ännu inte kunnat påbörjas på storhäst sträcker sig över 97 dagar. (2022-03-14 -- 2022-06-19). Vi saknar därmed intäkter för 57 dagar.

Vidare är det så att lektionsintäkterna skall inte bara täcka kostnaderna under den pågående perioden utan även täcka upp fram till starten i augusti efter sommaruppehållet, dvs ytterligare 2 månader.

Vad händer nu?

Mot bakgrund av ovanstående kommer vi därför starta en insamling. Det innebär att alla medlemmar som har möjlighet och vill, därmed kan hjälpa till.

Målet har vi satt till 150 000 kr och når vi dit är det helt fantastiskt och gör att det finns goda förhoppningar att överleva kvarkan. Inget bidrag är för litet, men vi sätter ändå en nedre gräns på 10 kr eftersom varje transaktion kostar oss 1,50 kr.

Insamlingen görs i första hand via hemsidan och mail riktat direkt till dig som medlem, men om det ekonomiska behovet kvarstår så tittar vi även på möjligheterna att gå via crowdfunding på Facebook eller motsvarande.

Vi kommer göra vårt yttersta för att hålla er uppdaterade på hemsidan, dock inte i realtid. Din gåva är självklart anonym om du inte meddelar oss annat.

Hur funkar det?

För att förenkla har vi skapat en QR-kod som scannas, då behöver ni endast ange en valfri summa och godkänna. QR-koden är förberedd med vårt swishnummer, 123 440 82 09 samt ett meddelande "Insamling BuRF" för att vi lättare skall kunna följa upp och sammanställa insamlingen.

Om du läser detta inlägg via din mobil så följ nedanstående steg för scanna QR-koden.

  1. Spara en bild av QR-koden i din mobil
  2. Öppna Swish-appen och tryck på Swisha
  3. Tryck på symbolen för att scanna en QR-kod högst upp på sidan
  4. Tryck på symbolen för bilder till vänster under kameran
  5. Välj bilden på QR-koden för att scanna den

QR-kod_Insamling_BuRF.png


Har ni några frågor, funderingar eller förslag på hur ni på annat sätt kan eller vill hjälpa föreningen att få in pengar, t.ex hålla i en Newbody-försäljning, sponsring eller något annat så hör av er till This is a mailto link

Stort tack på förhand för ditt bidrag!
Styrelsen

Skribent: Styrelsen
E-post: This is a mailto link
Ring oss!
0790-58 00 41
Säkrast är att ringa i anslutning till lektion. Vid obesvarat samtal ber vi dig försöka lite senare. Gäller det frånvaro? Klicka på länken här under

AVBOKA LEKTION?

 

 

STÖD BuRF VIA

Stöd BuRF - PANTAMERA

 

 

VÅRA SPONSORER

CS Dressage - Länk öppnas i nytt fönster

damstahl_logo.png

JT_Golv_logo.png

HÖRBY BRUK

Malmö djurskyddsförening

Nordsjö

Postadress:
Burlövs RF - Ridsport
Helenelunds Gård
23239 Arlöv

Kontakt:
Tel: 040432608
E-post: administrator@burf.n...

Se all info