Hoppa till sidans innehåll

Betessläppet

09 JUL 2011 23:30
På fredagskvällen var det så dags att bege sig till Dalby Hage men vädrets makter var inte riktigt med oss, till en början.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2016 12:48

Glada hästar på bete!Trots regnet var det många som dök upp för att följa våra hästar till deras semesterort. När bilen kom för första vändan så öste regnet ner. Ponnyerna lastades först och vissa hade mer bråttom än andra. Master och Fancy fick åka med de små och verkade nöjda med det.

Väl nere på betet hade det faktiskt slutat regna. Master och Fancy släpptes först. Fancy var så exalterad så hon höll på att krocka med en buske. Ponnyerna radades upp och när de släpptes sprang de faktiskt ut och snurrade runt lite, men återvände sen för att beta runt fikastocken. Någon, jag tror det var Heman, kom på att man kunde rulla sig. Det var som en startsignal, alla ponnyer var tvungna att rulla sig!

I väntan på att bilen skulle återvända, med resterande hästar, klipptes det hår(!), fotades och fikades. Som vanligt hade Gittan bakat sina supergoda muffins och bjöd på. Tack Gittan!

Vi passade också på att titta till vår lilla nykomling, Etna. Hon kom i veckan och kördes direkt ut till betet. Ska bli spännande till hösten att lära känna denna lilla dam, som ser ut som en storhäst-variant av Hera.

Bilen återvände med hästarna som gått dressyrlägret + Topless och Taritza. Bend Tail, som alltid är väldigt taggad på bete, släpptes först. Han travade storstilat ut och hittade de andra.

De övriga radades upp och släpptes efter nedräkning. Carisma, som inte varit med förr, blev lite förvånad när alla galopperade iväg men fattade sig snabbt och hängde på.

När alla hästarna kommit till ro och börjat beta var det dags att bege sig hemåt. Kvar på betet var då bara dressyrlägrets deltagare som satt och dinerade gott från Stigs kitchen.

Nu har våra hästar fem härliga veckor, med lata dagar och massa mat, framför sig!

Håll ögonen på hemsidan för där kommer vi att meddela när de skall hem igen. Det blir antagligen som förra året, helgen V32. Det behövs alltid medhjälpare när vi ska samla ihop alla feta och smutsiga djuren! Även om du inte behöver leda någon, så är det så kul att se.

 

Picasaalbum - Länk öppnas i nytt fönster 

Har du själv någon bra bild du vill bidra med? Maila This is a mailto link

Skribent: Sussi Malmström
Ring oss!
0790-58 00 41
Säkrast är att ringa i anslutning till lektion. Vid obesvarat samtal ber vi dig försöka lite senare. Gäller det frånvaro? Klicka på länken här under

AVBOKA LEKTION?

 

 

Stöd BuRF via

Stöd BuRF - PANTAMERA

 

 

 

 

Våra sponsorer

CS Dressage - Länk öppnas i nytt fönster

HÖRBY BRUK

Nordsjö

Nordic Sugar - Länk öppnas i nytt fönster

Elgruppen i Lomma - Länk öppnas i nytt fönster

Postadress:
Burlövs RF - Ridsport
Helenelunds Gård
23239 Arlöv

Kontakt:
Tel: 040432608
E-post: This is a mailto link

Se all info