Hoppa till sidans innehåll

Hubertusmässa 151025


Kyrkbacken

En solig söndagsförmiddag i oktober samlades vi, fem ryttare, för att delta i Hubertusmässan. Själva mässan i kyrkan deltog vi inte i utan vi stod uppställda och skapade en korridor fram till kyrkan, för de som skulle in där. Skånes Jakthorn spelade pampig musik.

Att vi är med på detta är lite av en tradition nu. Det var femte året vi var med och det verkar uppskattas av både folk som ska besöka kyrkan och av de som ser oss rida genom Arlöv. Vi ryttare tycker självklart att det är spännande att få komma utanför anläggningen lite, med hästarna.

Hästarna betedde sig hur bra som helst, både på vägen till, och från, kyrkan som under tiden på kyrkbacken. Bess, Topless, Eliza och Etna, som varit med förr, rörde inte en min. De stod lugnt hela tiden som om de inte gjort något annat. Eliza ville gärna ha koll på musiken och röra på fötterna lite då och då. Brooke som var med för allra första gången skötte sig också helt utmärkt! Inget skrämde henne, varken tutande trumpeter, tanter med rullatorer eller prästen, som senare kom ut för att hälsa, och tacka hästar och ryttare, för besöket.

Som tack, från kyrkan, fick vi med oss två påsar med morötter och äpplen, till hästarna. Promenaden tillbaka till stallet gick lika lugnt och fint som till kyrkan. Topless tyckte det var lite läskigt med en skugga i asfalten någon gång, men värre än så var det inte. Alla hästarna marscherade på lugnt och säkert trots klingande kyrkklockor, skällande hundar och en lastbilschaufför, som tyckte det var kul att tuta och vinka, när han korsade vår väg.

Ett stort tack till Anneli och Muhamed som följde oss tätt med bilen hela vägen. På så sätt gjorde de det säkrare för oss och vi slapp några galna omkörningar. De flesta bilister var mycket hänsynsfulla och försiktiga. Om de passerade oss, gjorde de det lugnt och med ett leende på läpparna. Det var vi tacksamma för!

Vi som deltog var: Christina S på Etna, Amelia M på Brooke, Emma J på Bess, Hanah D på Topless och Mathilda H på Eliza. Vi, alla fem ekipagen, hade en mycket trevlig dag och både hästarna, och höstvädret, visade sig från sin bästa sida!

 

 

Tillbaka

Uppdaterad: 17 SEP 2016 10:41 Skribent: Emma Johannesson
Ring oss!
0790-58 00 41
Säkrast är att ringa i anslutning till lektion. Vid obesvarat samtal ber vi dig försöka lite senare. Gäller det frånvaro? Klicka på länken här under

AVBOKA LEKTION?

 

 

Stöd BuRF via

Stöd BuRF - PANTAMERA

 

 

Våra sponsorer

CS Dressage - Länk öppnas i nytt fönster

HÖRBY BRUK

Nordsjö

Postadress:
Burlövs RF - Ridsport
Helenelunds Gård
23239 Arlöv

Kontakt:
Tel: 040432608
E-post: administrator@burf.n...

Se all info