Hoppa till sidans innehåll

Hubertusmässa 101114


Deltagare & skribent - Monica MårtenssonVi som samlades i stallet på morgonen, för att putsa och feja på våra hästar, var jag, Christina Sörensen, Emelie Persson, Mia Blomgren, Giuliana Marchesi, Nathalie Christensen och Melina Kojcevski.

Christina hade fått byta häst, från Lancome till Bend Tail. En liten kommunikationsmiss gjorde att BTB var utsläppt och på den korta stunden hade han ju hunnit ställa till sig rejält i lervällingen! En riktig skitgris är han.

Vi letade fram vita schabrak ur förrådet och alla hästarna såg mycket prydliga ut. Det gjorde faktiskt vi också! Det är inte så ofta man drar på sig vita ridbyxor och kavaj.

Det tog inte så lång tid att ta sig ned till kyrkan. Det blåstes i jakthorn från kyrktornet då vi kom och utanför kyrkan stod Skånes Jakthorn uppställda. Vi bildade häck vid kyrkingången.

När jakthornen drog igång gjorde Bend Tail det också. Han tyckte det var alldeles förfärligt och stod mer på bakbenen än på alla fyra. Tråkigt nog fick han lämna kyrkplanen och gå iväg. Det var ingen lätt uppgift för Christina.

De andra bara stod lugnt, men Eliza vände huvudet mot musikerna, och rumpan åt publiken, för hon ville ju SE musiken också, så klart!

Master blev lite skärrad då man bar förbi ett hjorthuvud (ett kranium) för något sådant hade han ju aldrig sett förut. De andra bara stod där, hur coola som helst, och brydde sig varken om tut i lurar, hjortkranium eller kyrkklockor. Bess ville t o m följa med in i kyrkan.

Att vi var där gav lite mer fest åt arrangemanget och jag kände att det var uppskattat. Prästen tyckte t o m att vi var lika duktiga som Beridna Högvakten, fast Bend Tail platsar nog inte riktigt där, tror jag. Han har för stort ”getingbo” i huve´t.

Vi hämtade upp honom och Christina från parkeringsplatsen nedanför kyrkan, och sen gick vi lugnt hem igen och släppte ut hästarna. Bend Tail tyckte nog det var skönt att komma ut till kompisarna, i leran, igen?

Fotogalleri

 

Tillbaka

Uppdaterad: 17 SEP 2016 11:10 Skribent: Monica Mårtensson
Ring oss!
0790-58 00 41
Säkrast är att ringa i anslutning till lektion. Vid obesvarat samtal ber vi dig försöka lite senare. Gäller det frånvaro? Klicka på länken här under

AVBOKA LEKTION?

 

 

Stöd BuRF via

Stöd BuRF - PANTAMERA

 

 

Våra sponsorer

CS Dressage - Länk öppnas i nytt fönster

HÖRBY BRUK

Nordsjö

Postadress:
Burlövs RF - Ridsport
Helenelunds Gård
23239 Arlöv

Kontakt:
Tel: 040432608
E-post: administrator@burf.n...

Se all info