Hoppa till sidans innehåll

Vintershow 2011


Vår snygga Vintershowsaffisch 2011Wow, vilken Vintershow!

Även om jag var placerad i ”Kakparadiset”, som funktionär, tillsammans med ett härligt gäng BuRF:are, så kunde vi se showen. Vi hade öppet före, och i pausen, och sålde kakor i flygande fläng. Det mesta hade en strykande åtgång.

Konferencier var Theresa Adebjär tillsammans med lilla dottern, Nea. Theresa var ”Isdrottningen från Narnia”, i ljuskrona och bubbelplast!

Ca 200 personer hade satt sig tillrätta i ridhuset, när showen inleddes med musik ur ”Pirates of the Caribbean” och in kom 6 hästar och ryttare. De bjöd på en fartfylld laghoppning, med palm-slalom och hoppning över skrämmehinder, dumpning av plastflaskor och en och annan avramling! Vann, både hoppningen och ”Bäst utklädda” gjorde ”Guvernörerna”; Emelie P på Lancome och Melina K på Eliza.

Styrelsen fick uppskattningsbevis, i form av rosor. Sen var det Taritza´s tur; vår härliga, trogna ”Grand Old Lady”, som alltid med huve´t på skaft och schwung i steget. Musiken ”Born to be wild” och ”Simply the best” passade ju bra. Det stod också på grimman hon fick. Styrelsen fick hänga med på ärevarvet.

Årets ridskolehäst presenterades: Heman, Eliza och Markus och jag nämner dem i den ordningen som röstningen utfallit, med Heman som vinnare. Han fick också en fin grimma. Markus var vild och vacker och Jimmy hängde löst i grimskaftet!

Pegasusnumret, till minne av de hästar som lämnat oss under året som gått, fick säkert många ögon att bli så där lite extra fuktiga. Johanna/Dallas och Olivia/Bess, vit resp. svart ängel, red till ”You raise me up”. Det var så stämningsfullt och i ridhuset kunde man nästan höra en knappnål falla.

I pausen var det bara att rusa in i caféet och sälja kakor och korvar igen. Kön ringlade lång och kakor och bullar såldes för glatta livet.

Efter pausen kom voltigörerna, med Angelica och Bess. ”Twilight” och vampyrer var temat. De fick tjut och applåder när de sprang ut.

In på banan kom så Master, med bandagesvept Johanna B på ryggen och ridfröken Mia, på kryckor och med gips? Tillsammans med Theresa sjöng de en sång, med hysteriskt rolig text av Mia (mel. Ring,ring), men här var det ”Aj, aj, jag slog mig och ramlade av”. Jublet bland publiken ville inte ta slut. Se filmen!

Till musiken ur ”Rosa Pantern” kom Physen in, helt klädd i rosa ”sparkdräkt”. På ryggen satt Sehå, såklart! Han hade lyckats med att sparka av sig det ena ”bakbenet” (på dräkten då) och nickade lite då och då när han trampade på det som hängde och slängde. Han var så söt som socker och alldeles oberörd. De delade ut ett hemligt pris, sponsrat av BuRF. Priset var en privatlektion för valfri ridlärare. Fyndigt hade det placerats under en av stolarna och nu fick alla upp på fötterna och leta. Priset vanns av Lovisa Lindholms mamma Eva och vi kan väl bara gissa att Lovisa har något riktigt kul att se fram emot?

Naturligtvis skall de riktigt små barnen också vara med. Till ”Piluttavisan”, ur Madicken, framförde de ett sång- och dansnummer som bara var så sött. Med förkläden och rosetter i håret dansade alla flickorna runt Ted som såg cool ut, på en halmbal, med ett halmstrå i munnen.

Sista numret i showen var ett ”ljus i mörkret”. Tina H/Boy och Caroline F/Topless red i totalt mörker, med ljusstavar, på sig själva och på hästarnas ben. Effekten blev total och lite magisk.

Alla medverkande fick sen ta emot ”folkets jubel” och det förtjänade de verkligen!

Tack till Vintershowskommittén, alla medverkande och alla funktionärer! Utan entusiaster ”stannar” BuRF, och BuRF; Det är vi ALLA tillsammans!  

 

Fotogalleri - Vintershow 2011

Filmgalleri - Vintershow 2011

 Tillbaka

Sydsvenskan var på plats så kolla in deras artikel: Film i fokus på hästryggen

Uppdaterad: 17 SEP 2016 11:05 Skribent: Monica Mårtensson
Ring oss!
0790-58 00 41
Säkrast är att ringa i anslutning till lektion. Vid obesvarat samtal ber vi dig försöka lite senare. Gäller det frånvaro? Klicka på länken här under

AVBOKA LEKTION?

 

 

Stöd BuRF via

Stöd BuRF - PANTAMERA

 

 

Våra sponsorer

CS Dressage - Länk öppnas i nytt fönster

HÖRBY BRUK

Nordsjö

Postadress:
Burlövs RF - Ridsport
Helenelunds Gård
23239 Arlöv

Kontakt:
Tel: 040432608
E-post: administrator@burf.n...

Se all info