Hoppa till sidans innehåll

Vintershow 2010


Cissi och Dallas i en hyllning till de älskade hästar som lämnat oss under året.Så blev det då äntligen dags för vår avslutning på året som gick. Det var bitande kallt och alla hade föreberett sig för att hålla värmen. Alla såg, mer eller mindre, ut som Michelingubbar. Alla sorters filtar hade också fått följa med. Klokt tänkt!

Ridhuset hade, på lördagen, möblerats av många funktionärer och allt ställdes i ordning för att göra framträdandena smidiga. I lilla ridhuset var det mingel, med hembakt och dryck. Våra lottförsäljare hade inga problem med att bli av med alla sina lotter. Vi sänder ett varmt tack till våra sponsorer!

Det hela började med en jättefin Tomtekadrilj, framförd av juniorer. Sen kom Jultomten, sittandes i vagn som drogs av Julie. Nu var det ju inte den riktige Tomten, för under skägg, luva och rock dolde sig Jesper Berghult, kvällens konferencier.
Han förklarade ridsportens olika grenar och Topless fick agera modell. Det blev både dressyruppvisning, hoppning, galopp och western. Topless uppförde sig exemplariskt, ska tilläggas. Travet lades in också och då var det Julie som fick visa hur det går till.

Sen kom det inslag som de flesta av oss varit såååå nyfikna på. Det har varit mycket hysch-hysch och jag hade i alla fall ingen aning om vem som blivit ”Årets Ridskolehäst 2009”.
Nu kom ”Topp 3” in i manegen. Det jublades, när det visade sig att vinnaren var Heman.
Han fick ett superfint täcke, med brodyr och allt, och det kan han nu gå och stila med, hela det här året. GRATTIS, Heman!

Sen blev det voltige och jag säger bara det: tänk på att det som våra superduktiga voltigörer gjorde här, på bocken, gör de normalt på en häst, som dessutom inte står still! Det är alldeles fantastiskt!

I pausen såg alla till att röra på sig och få något varmt att dricka.
Själv fick jag göra i ordning Bess för framträdandet med kompisar i våra hoppgrupper. Det är kul att hoppa något utöver det vanliga och alla hästarna uppförde sig.

Det inslag som man kommer att minnas mest, tror jag, är Dallas/Pegasus och Cissis fina program till underbar musik av Enya, 'Journey Of The Angels'. Det såg nästan ut som om de svävade runt i ridhuset. Numret var till minne av de älskade hästar som lämnat oss under året och en hälsning från oss, till dem.

Nu har vi ju också små knattar och inslaget, med deras små käpphästar, var rörande att se. …vad du är söt min kära lilla ponny………….passade så perfekt. Vänta bara till de här små tar över på tävlingarna i framtiden!

Skribent - Monica MårtenssonSen återstod slutnumret och det var att tacka vår fantastiska personal: Carina, Mia, Annika, Ingrid och Jeanette.
Eftersom fru ordförande Jessica var sjuk, så fick jag uppdraget………som jag med andan i halsen kom springande till! Jag var ju tvungen att natta Bess först……

TACK för 2009, alla BuRF:are, och välkomna till ett Nytt Spännande År och, så småningom, ett NYTT STALL!

 

Fotogalleri 

 

Tillbaka


Sydsvenskan var på plats och publicerade 100103: Vintershow på fyrbenta vänner

Uppdaterad: 17 SEP 2016 11:16 Skribent: Monica Mårtensson
Ring oss!
0790-58 00 41
Säkrast är att ringa i anslutning till lektion. Vid obesvarat samtal ber vi dig försöka lite senare. Gäller det frånvaro? Klicka på länken här under

AVBOKA LEKTION?

 

 

STÖD BuRF VIA

Stöd BuRF - PANTAMERA

 

 

VÅRA SPONSORER

CS Dressage - Länk öppnas i nytt fönster

damstahl_logo.png

JT_Golv_logo.png

HÖRBY BRUK

Malmö djurskyddsförening

Nordsjö

Postadress:
Burlövs RF - Ridsport
Helenelunds Gård
23239 Arlöv

Kontakt:
Tel: 040432608
E-post: administrator@burf.n...

Se all info