Hoppa till sidans innehåll

Svenska Flaggans Dag 2010


Svenska FlagganDet var febril aktivitet i stallet den här speciella dagen. Det var ju första gången som vi var med och firade dagen i Burlövs kommun. Det kan nog bli en tradition, tror jag.

Alla våra ponnyer putsades och kläddes i vita schabrak. Bess blev extra fin med rumpan svept i blågult! Hon skulle naturligtvis göra en stor hög, som allvarligt höll på att smutsa ned de fina vita benlindorna.

Vädret var alldeles fantastiskt. Vädergudarna hade tagit fram bästa solskenshumöret. Vi gick i en lång rad genom Burlövs Egnahem. På en lekplats stod några figurer, små hästar, och dem blev ju naturligtvis alla ponnyer livrädda för. Det skuttades runt lite, men alla ungarna satt kvar. Klister i rumpan, tror jag?

När vi kom fram till kyrkan delades det ut flaggor till alla och så gick vi iväg mot prästgården. Först gick en dragspelare och sen kom alla ponnyer. Det var jättefint faktiskt. Vi samlades på gräsmattan och väntade på resten av paraden. Det var tal och musik och sen var det vi. Jag tror vi livade upp tillställningen, faktiskt.

Jag presenterade BuRF och sen var det Bess och voltigörernas tur. Dom var jätteduktiga och Bess var så vacker och duktig. Underlaget var inte det jämnaste för henne. Åskådarna gillade vad de såg och gav dem rungande applåder. Det fick även våra små ryttare. Vi vågade inte ta kadriljen i trav så det fick bli skritt, men publiken gillade det. Det var bara:”Åh, så söta” och ”Sååå små och så duktiga” Sen var det dags att gå hem, och från firandet fick vi med oss en jättestor låda med bullar och kakor. I stallet blev det fika och innehållet i den där lådan försvann med blixtens hastighet.

Fotogalleri

 

Tillbaka

Uppdaterad: 17 SEP 2016 11:14 Skribent: Monica Mårtensson
Ring oss!
0790-58 00 41
Säkrast är att ringa i anslutning till lektion. Vid obesvarat samtal ber vi dig försöka lite senare. Gäller det frånvaro? Klicka på länken här under

AVBOKA LEKTION?

 

 

Stöd BuRF via

Stöd BuRF - PANTAMERA

 

 

Våra sponsorer

CS Dressage - Länk öppnas i nytt fönster

HÖRBY BRUK

Nordsjö

Postadress:
Burlövs RF - Ridsport
Helenelunds Gård
23239 Arlöv

Kontakt:
Tel: 040432608
E-post: administrator@burf.n...

Se all info