Hoppa till sidans innehåll

Lucia 2009


Så blev det då Lucia.

Lucia med tärnor & tomtar i det julpyntade stallet.

 

Vädergudarna var på vår sida idag. Det snöade faktiskt lite på eftermiddagen. Med ridande polis, både framför och efter kortegen, lämnade vagnen och hästarna BuRF.

Alla hästarna pyntades i glitter och fick ryttare och ledare. Vagnen blev full av små tomtenissar och tärnor. Så full att jag inte fick plats! Det var bara att kasta sig i bilen och köra ner till Vårboskolan. Å andra sidan hann jag med en kopp glögg medan jag väntade! Tack till Carina, Bosse och Lotta som höll ”grytan kokande”! :) 

På skolgården hade kören Hot Lips börjat sjunga upp. Jag väntade vid Lundavägen/Kärleksgatan för att se kortegen komma. Det var faktiskt imponerande att se allting från den synvinkeln. Nu kunde vi ju inte ta in hästarna på skolgården p.g.a. barackerna som står där. Skolgården har blivit trång och säkerheten kommer i första hand.

Fackeltåget, i år, sattes samman av medlemmar i BuRF och en hel del ponnyföräldrar. Tack för att ni ville vara med! Fackeltåget följdes av Julie och Heman, jättefina i bästa tomtestassen.

Lucian och alla små nissar och tärnor lastades av och sen gick hela processionen in på skolgården. Jag hälsade alla välkomna, Hans-Åke Mårtensson, kultur- och fritidsnämndens ordförande höll ett anförande och efter det kröntes Lucian av kommunstyrelsens ordförande Katja Larsson. Katja överlämnade också ett fint smycke till lucian, Rebeca Eklöf, som går i klass 9 A på Dalslundsskolan.

I år behövde vi inte köra till Burlöv Center, det var bara att köra hem till stallet. Där bjöds det på kaffe, glögg, lussekatter, pepparkakor. Vi riktar ett stort tack till våra bagare. Ni är guld värda! Något som stallet bjöd på var VÄRME. Det fanns många frusna händer och fötter.

Therese tog hem alla lucialinnen. De skall tvättas och strykas och packas ner till nästa år. Vi vek ihop alla tomterockar och allt förpassades upp på loftet.
Tack ALLA som ville vara med och välkomna igen nästa år. Då hoppas vi att barackerna på skolgården är borta och att det blir som VANLIGT igen!

Luciakommittén - Therese Möllerström och Monica Mårtensson.
Luciakommittén - Therese.M och Monica.M

 

Fotogalleri

 

”Skånskan” fanns på plats på skolgården och publicerade sin artikel, Årets Lucia kröntes i Burlöv, redan på luciakvällen. 

”Spegeln”(lokal tidning) fick bild och text av oss. De gick i tryck tisdagen den 15/12-09.

 

Tillbaka

Uppdaterad: 17 SEP 2016 11:18 Skribent: Monica Mårtensson
Ring oss!
0790-58 00 41
Säkrast är att ringa i anslutning till lektion. Vid obesvarat samtal ber vi dig försöka lite senare. Gäller det frånvaro? Klicka på länken här under

AVBOKA LEKTION?

 

 

Stöd BuRF via

Stöd BuRF - PANTAMERA

 

 

Våra sponsorer

CS Dressage - Länk öppnas i nytt fönster

HÖRBY BRUK

Nordsjö

Postadress:
Burlövs RF - Ridsport
Helenelunds Gård
23239 Arlöv

Kontakt:
Tel: 040432608
E-post: administrator@burf.n...

Se all info