Hoppa till sidans innehåll

Lucia 2008


Så kom hon då…………..Lucia!

Lucia, Marina Kostic, med tomtar & tärnor i stallet innan avfärd.

Vår lucia hette Marina Kostic och kom från Vårboskolan. Luciakronan skavde lite grann, men det löstes kvickt med en väl hopvikt pappersservett och sen satt den perfekt.

I stallet var det, som vanligt, full aktivitet och alla hjälptes åt med att klä träns med glitter och knyta fast ännu mer i välborstade svansar. Julie kläddes i hela julmunderingen och blev så söt som socker. Hon pinglade glatt när hon ångade på i full fart (?). Uppsittningen gjordes i stora ridhuset, för vem kan se Nikki älga ut genom dörren i ”lilla”?

Pelle och Gunilla kom skrittande, med ”Olle” framför den fina bröllopsvagnen. Eftersom det var 10-årsjubileum för vår luciafirande ville vi göra det extra festligt. Lucia fick sällskap i vagnen av en liten tärna och en liten tomte. Egentligen skulle det ha varit två tomtar, men den minste, Kasper, tyckte inte att det var någon bra idé att sitta i vagnen, just då.

Tyvärr fick vi ingen poliseskort i år, men det fungerade bra i alla fall. Vi gick vår vanliga kortegeväg och Arlövs scoutkår mötte upp vid rondellen. Det blev riktigt många facklor som följde våra hästar.

Själv åkte jag med Sussi och Petra ned till skolan. Döm om vår förvåning då hela följet var på skolgården innan vi kom dit. Det blev till att springa sista biten. På skolgården hade det samlats en stor publik, Carina och Jessica bjöd på glögg och pepparkakor och våra hästar uppförde sig exemplariskt.
I sista minuten hade vi fått tag på kören ”Kören”, under ledning av Theresa. Ett STORT tack till körmedlemmarna, som ju de flesta kände igen! I brist på ljudanläggning blev det till att höja rösten. Katja Larsson, kommunstyrelsens nya ordförande, höll ett tal till lucian och överlämnade en gåva, som vanligt ett smycke.

Så fick lucian, lite frusen var hon nog, kliva ombord på vagnen igen och hela sällskapet gick iväg mot Burlöv Center och hem igen till stallet, och värmen. Nike längtade nog hem, för han hade bråttom. Tur att Tomten Jimmy alltid är avdelad till att leda ”Mr Bråttom”! Vi andra pilade tillbaka till klubbrummet för att koka kaffe och ”bulla upp” med Helén Pålssons underbara lussekatter. TACK för att du tog dig tid att baka!

Så kom hela följet tillbaka, sjungandes alla möjliga julsånger. Vi fotograferade alla ekipagen och sen var det bara att natta hästarna.

Vi samlades i värmen i klubbrummet, åt lussekatter, drack glögg, läsk och kaffe. Jag tror alla tår och fingrar blev varma igen?

Det tionde årets lussefirandet var slut, lucialinnen ska tvättas och lagas, tomtedräkterna packas ner och nästa år är det väl bara att klippa till glittret igen.

Vi vill utbrista i ett STORT tack till alla medverkande för i år, någon nämnd men ingen glömd!

Monica.M och Monica.H
Luciakommittén

 

Fotogalleri

 

 

 

Tillbaka

Uppdaterad: 17 SEP 2016 11:24 Skribent: Monica Mårtensson
Ring oss!
0790-58 00 41
Säkrast är att ringa i anslutning till lektion. Vid obesvarat samtal ber vi dig försöka lite senare. Gäller det frånvaro? Klicka på länken här under

AVBOKA LEKTION?

 

 

Stöd BuRF via

Stöd BuRF - PANTAMERA

 

 

Våra sponsorer

CS Dressage - Länk öppnas i nytt fönster

HÖRBY BRUK

Nordsjö

Postadress:
Burlövs RF - Ridsport
Helenelunds Gård
23239 Arlöv

Kontakt:
Tel: 040432608
E-post: administrator@burf.n...

Se all info