Föreningen

Fotograf: Emma JohannessonBurlövs Ryttarförening såldes, av privatpersonen Sten Markström, den 22 januari 1980, till 18 medlemmar som tog ett borgenslån på 120 000 kronor. För det fick de 12 hästar och ponnyer, med sadlar och träns, samt inredningen i det gamla spiltstallet. På den tiden red man i blandade grupper, d v s både ponnyer och stora hästar i ”lilla ridhuset”. Susanne Ahlbeck var då ridhuschef, och hon stannade kvar till 31 januari 1999.

Nu ser det annorlunda ut. Sedan 1985 har det stora ridhuset funnits, verksamheten har vuxit och antalet medlemmar är ca 380 stycken, jämnt fördelat över vuxna och barn. Vårt nya stall är färdigbyggt och det gamla kommer att användas som lager för hösilage och halm. I det nya stallet finns det 34 boxplatser, varav 13 är för ponnyer och 9 för privathäst. Vi har också en utomhusbox, närförråd för foder och halm samt spolplatser, en utomhus och en inomhus. Vi har nya fina personalutrymmen, verkstad, förråd och en stor tvättstuga.

Vår nya uteridbana är klar (hösten 2015), sånär som på automatisk bevattning och belysning. Det kommer att färdigställas så fort som möjligt. Vi ansökte, 2014, om ett s.k. anläggningsbidrag från Skåneidrotten. Bidraget beviljades och resten av summan sköts till genom att föreningen tog ett borgenslån.

Burlövs Ryttarförening är en ideell förening, vilket betyder att alla medlemmar är en del av klubben. Det finns alltså ingen privat ägare som har vinstintresse, utan alla inkomster går till klubbens drift och eventuella investeringar.

Föreningen har en seniorstyrelse. Ordföranden och ledamöter väljs vid årsmötet, som brukar hållas i februari varje år. Styrelsen har hand om, bl.a. frågor gällande ekonomi och verksamhet. Alla medlemmar är välkomna till årsmötet.

Uppdaterad: 2016-07-16 21:29
Skribent: Monica Mårtensson Foto: Emma Johannesson