Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


Fotograf: Emma JohannessonFrån måndag t o m lördag, hålls det lektioner för knatte, nybörjare och upp till avancerade grupper, i alla åldrar från fyllda 4 år och uppåt. Man rider dressyrlektion tre gånger, och var fjärde vecka är det hopplektion. Om man vill satsa extra på hoppning, finns det möjlighet till det i särskilda hoppgrupper. Hos oss finns även möjlighet att träna voltige.
För all ridning, utom ”prova-på-lektion”, gäller att man måste vara medlem i klubben. 
 
Lektionerna på BuRF bygger på att man bokar upp en viss lektion, varje vecka, en hel betalperiod. Betalperioderna är tre stycken, fördelade över året.
Vi har 194 lektionsplatser för stor häst/vecka och 154 lektionsplatser för ponny/vecka. Ridlektionerna är på 45 minuter. På lektion för stor häst är man max 9 elever, och på ponny max 7 elever. Hoppgrupperna och en dressyrgrupp är begränsade till 7 elever.
 
Ponnylektionerna hålls i det lilla ridhuset, som är 11x30m. Lektion för stor häst hålls i det stora ridhuset, som är 22x46m. Vi har även tillgång till uteridbana som är 55X70m, som när den är klar kommer att ha automatisk bevattning och belysning. Vi har också vår park med naturhinder. Burlövs kommun har anlagt en lång naturstig i närområdet som vi kan använda för uteritter.

Under sommaren åker våra kära ponnyer och hästar på ett välbehövligt sommarbete. Men innan dess så anordnas ridläger, för både barn och vuxna, på anläggningen. Under sommarlovets första tre veckor har vi dagridläger för barn, där man både rider och får lära sig sköta om hästen. För de vuxna finns kvällsridläger, med inriktning mot både hopp och dressyr.

Uppdaterad: 16 JUL 2016 21:43 Skribent: Monica Mårtensson Foto: Emma Johannesson

 

 

Stöd BuRF via

Stöd BuRF - PANTAMERA

 

 

 

Våra sponsorer

CS Dressage - Länk öppnas i nytt fönster

HÖRBY BRUK

Nordsjö

Nordic Sugar - Länk öppnas i nytt fönster

Elgruppen i Lomma - Länk öppnas i nytt fönster

Postadress:
Burlövs RF - Ridsport
Helenelunds Gård
23239 Arlöv

Kontakt:
Tel: 040432608
E-post: This is a mailto link

Se all info